Proiect de ordin privind formarea iniţială a poliţiştilor locali

instruire-politistiÎn data de 18 ianuarie, Ministerul Afacerilor Interne a lansat în dezbatere publică Proiectul de Ordin al Ministrului Afacerilor Interne privind formarea iniţială, în anul 2016, în instituţiile de formare ale Ministerului Afacerilor Interne a poliţiştilor locali cu atribuţii în domeniul ordinii şi liniştii publice şi în domeniul circulaţiei rutiere.

Proiectul are ca obiect stabilirea cadrului unitar pentru organizarea programelor de formare iniţială a poliţiştilor locali, în instituţiile de formare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne potrivit prevederilor art. 18 din Legea poliţiei locale nr. 155/2010, republicată, respectiv ale art. 11 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 1332/2010 privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a poliţiei locale.

De asemenea, proiectul de act normativ stabileşte, numărul cursanţilor şi perioadele în care se realizează programele de formare iniţială, instituţiile de formare ale Ministerului Afacerilor Interne organizatoare, repartizarea numărului de locuri pentru fiecare instituţie de formare, precum şi cuantumul cheltuielilor de şcolarizare/cursant/program de formare iniţială.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Formare profesionala, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s