Facilităţi la obţinerea certificatului de cazier judiciar

apostila-238x178În data de 19 ianuarie, Guvernul a adopatat o Ordonanţă potrivit căreia cetăţenii români aflaţi în străinătate vor putea obţine, în maximum 10 zile, o adeverinţă cu valoarea juridică a unui cazier judiciar, cu valabilitate de şase luni.

Reglementările adoptate reprezintă primul pas pentru facilitarea obţinerii simplificate a cazierului judiciar de către cetăţenii români din străinătate.

Potrivit unui comunicat al Executivului, românii aflaţi în străinătate vor avea la dispoziţie o procedură informatizată de obţinere a cazierului judiciar, ca parte a Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetăţeni (SIMISC). Acest sistem face parte din amplul proces de informatizare şi modernizare a prestării tuturor serviciilor consulare demarat de MAE, prin crearea unei platforme electronice integrate, cunoscută sub denumirea „E-cons”, ce integrează mai multe sisteme informatice care deservesc domeniul consular.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, a declarat că această modificare importantă confirmă atenţia pe care autorităţile române o au faţă de românii din străinătate şi faţă de problemele administrative cu care se confruntă.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în International, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s