Reducerea TVA nu a modificat costul transportului în comun

descărcare (10)La casele de bilete pentru mijloacele de transport în comun, scăderea taxei pe valoarea adăugată a trecut neobservată.

Astfel, tramvaiele, troleibuzele şi metroul propulasate electric nu iau în considerare faptul că preţurile s-au micşorat cu peste 11% în 2 ani.

Totodată, carburanţii s-au ieftinit şi ei odată cu scăderea TVA şi prăbuşirea preţului la barilul de petrol. Ţiţeiul a ajuns la cel mai mic nivel din ultimii 12 ani fiind cotat sub 29 de dolari.

Cel mai mic preţ din România pentru un bilet la o călătorie cu transportul în comun este în Bucureşti care  costă doar un leu şi 30 de bani lei. La polul opus sunt preţurile de la Oradea, duble faţă de cât plătesc gălăţenii (1 leu şi 50 de bani), în timp ce majoritatea oraşelor au un cost de doi lei pe bilet. Nicio regie de transport nu a ieftinit tichetele odată cu scăderea TVA sau cu ieftinirea carburanţilor.

De la începutul acestui an, doar CFR Călători a anunţat micşorarea preţurilor cu circa 4 %.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Circulaţia pe drumurile publice, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s