O nouă strategie pentru refacerea sistemului de irigaţii

irigatii-pe-camp-285x190Actualul ministru al Agriculturii, Achim Irimescu vrea să aplice propria strategie pentru refacerea sistemului de irigaţii, adică terenurile să fie irigate cu apă din lacurile de acumulare.

Totuşi, acest lucru poate tripla costul privind energia, pentru că e nevoie ca apa să fie repompată.

Pe lângă sistemul pe care îl avem gândit pentru a prelua apă din Dunăre mai sunt două soluţii, utilizarea lacurilor de acum care există şi la Ministerul Mediului şi la Energie. Cea de-a doua, unde există deja un model foarte bun aplicat în Dobrogea, este reprezentată de perdele de protecţie forestieră”, a precizat Irimescu.

Însă, în condiţiile în care licitaţiile necesare durează cel puţin 6 luni, sunt mici şanse ca proiectul să fie implementat în acest an.

Daniel Constantin, fostul ministru al Agriculturii, a reuşit să obţină adoptarea Legii Irigaţiilor. Actul prevede investiţii anuale în domeniu în sumă de 500 de milioane de lei, indiferent cine e la conducerea ministerului, timp de 5 ani, doar că bugetul pentru anul 2016 al Ministerului Agriculturii prevede doar 135 de milioane de lei pentru refacerea sistemului de irigaţii.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Agricultura și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s