A intrat în vigoare noua lege a armelor

armeÎn data de 15 ianuarie, a intrat în vigoare noua lege a armelor, care face mai dificilă obţinerea dreptului de a purta un pistol. Poliţiştii spun că este cea mai aspră lege a armelor din Europa și că vor controla mult mai bine fenomenul.

Cea mai importantă schimbare este legată de aprobările psihologice. Conform actului normativ, psihologii sunt obligaţi să anunţe poliţia în cel mult cinci zile dacă cineva pică testele şi este declarat inapt.

De asemenea, în lege apare prevederea ca persoanele fizice să fie informate cu privire la expirarea valabilităţii permisului de armă cu cel mult şase luni şi cel puţin 30 de zile înainte ca acesta să expire. Posesorul de permis de armă va fi anunţat şi atunci când îi va fi prelungit permisul, dar şi când acesta va fi dezactivat.

Potrivit aceleiaşi legi, cei care folosesc arma pentru autoapărare sau lucrează la o firmă de pază vor avea asupra lor cel mult 12 cartuşe.

Noile reglementări îi vizează şi pe colecţionarii de arme. Ei vor putea deţine muniţie pentru arme doar cu aprobarea poliţiştilor.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Aparare nationala, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s