Poliţia poate solicita reexaminarea psihologică a celor cu permis de port-armă

armeConform unui nou act normativ care aduce modificări la Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, poliţia poate să solicite reevaluarea psihologică a celor care au permis de port-armă.

Astfel, la articolul 28 din lege, este prevăzut că Poliţia poate cere reexaminarea psihologică a deţinătorului de permis de port-armă.

Totodată, documentul menţionat stabileşte că medicii trebuie să anunţe poliţia dacă rezultatele acestor evaluări nu au ieşit bine şi să ţină o evidenţă clară a acestora.

De asemenea, colecţionarii de arme letale sau neletale nu au voie să cumpere muniţie, cu excepţia cazurilor în care vor să tragă în poligon, ei putând să facă acest lucru doar în baza unui aviz temporar valabil trei zile.

Astfel, noua reglementare face referire la procedura acordării certificatelor de dezactivare, dar şi a certificatelor de transformare a armelor de foc în arme de recuzită.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Ordine si liniste publica, Sanatate, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s