Utilizarea integrală a fondurile europene alocate prin Politica de Coeziune

descărcareÎn cadrul întâlnirii, de la Bruxelles, între Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu,  şi o delegație a Ministerului Fondurilor Europene din România, condusă de ministrul Aura Carmen Răducu, s-a discutat despre situația implementării proiectelor din perioada de programare 2007-2013, finanțate prin Politica de Coeziune, prioritățile României pentru anul 2016, în vederea implementării cu succes a programelor din perioada 2014-2020, și includerea României într-un proiect pilot privind dezvoltarea regiunilor.

S-a menţionat că implementarea proiectelor din perioada de programare 2007-2013 a avut un rezultat slab, însă în urma măsurilor propuse de Grupul de lucru pentru o mai bună implementare, România a reușit să evite, în 2015, dezangajarea sumei de un miliard de euro, pe care țara a avut-o la dispoziție prin Fondul European de Dezvoltare Regională și Fondul de Coeziune.

S-a pus accent şi pe importanța alocării de către România, în 2016, a resurselor financiare și umane necesare finalizării în condiții cât mai bune a programelor din 2007-2013 și demararea celor din perioada bugetară 2014-2020.

Reamintim că alocările pentru perioada de programare 2014-2020 se ridică la 22,4 miliarde de euro prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, Fondul Social European și Fondul de Coeziune, la care se adaugă 106 milioane de euro prin Inițiativa pentru ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s