Reuniune informală pe teme de politică externă și securitate

lazar-comanescu-300x199Pe 15 şi 16 ianuarie, la Trakai – Lituania va avea loc reuniunea informală pe teme de politică externă și securitate Snow Meeting. La invitația omologului lituanian, Linas Linkevicius, la reuniune va participa şi Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu.

„Tematica Snow Meeting 2016 se va concentra asupra perspectivelor Summit-lui NATO de la Varșovia (8-9 iulie 2016). Dezbaterile vor aborda stadiul implementării deciziilor adoptate la Summit-ul NATO din Marea Britanie (septembrie 2014), precum și rezultatele anticipate ale reuniunii Aliate la vârf de la Varșovia, evoluția mediului de securitate din vecinătățile estică și sudică ale NATO, precum și răspunsul Alianței la aceste evoluții”, se precizează într-un comunicat al MAE.

Pe de altă parte, Lazăr Comănescu va avea o întrevedere bilaterală cu omologul lituanian, discuțiile urmând să abordeze subiecte din sfera relației bilaterale, dar și dialogul și cooperarea dintre România și Lituania în cadrul NATO și UE.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în International, Politic, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s