Preţuri uriaşe la maşinile second hand cu uzură ascunsă

drPotrivit unui proiect de lege elaborat în luna decembrie 2015, mai mulţi deputaţi solicită pedepsirea practicii de modificare a kilometrajului la autoturisme cu până la cinci ani de închisoare.

Statisticile arată că în primele 11 luni ale anului 2015 au fost vândute în România 227 de mii de mașini la mâna a doua aduse din străinătate, 80% dintre acestea având kilometrajul dat înapoi. Odată cu ascunderea kilometrajului real, preţul maşinilor second hand creşte considerabil, bani care ajung în buzunarele samsarilor, a service-urilor şi vânzătorilor de componente, beneficiarii legali ai practicii modificării kilometrajului.

Totuşi există două modalități prin care șoferii pot verifica dacă mașina pe care o cumpără arată datele corecte, şi anume:
1. numărul șasiului este însoțit și de istoricul mașinii care poate fi consultat pe diverse site-uri;
2. uzura se vede cu ochiul liber în luciul care apare pe volan, schimbătorul de viteze sau pedale în urma folosirii lor intense.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Circulaţia pe drumurile publice, Politic, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s