Planurile de acţiuni sectoriale pe fiecare minister, trimise spre examinare Parlamentului

ccLa 13 ianuarie 2016, premierul Dacian Cioloş a anunţat că Guvernul a finalizat planurile de acţiuni sectoriale cu priorităţile pe fiecare minister şi le-a sintetizat într-un document care va fi trimis Parlamentului până la finalul vacanţei parlamentare, cerându-le totodată miniştrilor să-l prezinte comisiilor de specialitate.

Cioloş a mai precizat că în următoarele două, trei săptămâni se va deplasa la toate ministerele pentru a discuta în detaliu modul în care conducerile acestora îşi propună să implementeze măsurile propuse în planul de acţiuni.

Premierul a vorbit şi despre prorogarea legilor, cerându-le miniştrilor ca în cazul în care au ordonanţe de prorogare pentru anumite legi, printre care şi cea a insolvenţei persoanelor fizice, să respecte planul de măsuri pentru a putea pregăti implementarea lor şi a evita o nouă amânare a aplicării.

Legea privind procedura insolvenţei persoanelor fizice prevede ca orice cetăţean aflat în incapacitate de plată a datoriilor, nu din vina sa, să îşi poată reeşalona datoriile, pe baza unui plan de redresare financiară, pe o perioadă de cinci ani. Potrivit legii, cei care îşi declară falimentul personal sunt protejaţi astfel de executarea silită.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Politic, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s