Inspecţia Muncii a aplicat amenzi de peste 125 de mii de euro

inspectia-munciiPotrivit unui comunicat de presă, Inspecţia Muncii a aplicat amenzi în sumă de peste 125 de mii de euro.

În urma verificărilor, 102 persoane au fost surprinse muncind la negru, iar 104 angajatori au fost sancţionati pentru că au primit mai mult de 5 persoane să lucreze fără contract de muncă şi pentru că nu sunt destul de atenţi când vine vorba de siguranţa angajaţilor.

De asemenea, din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, 204 angajatori au fost amendaţi pentru riscul ridicat de producere de accidente existent în firmele lor.

„Începem în acest an cu rezultate care arată că angajatorii nu evaluează suficient riscurile la care sunt expuşi angajaţii. Munca la negru rămâne un fenomen major, dar eforturile inspectorilor de muncă sunt concentrate pe diminuarea acestuia. Intenţionăm dezvoltarea cooperării transfrontaliere cu inspectori de muncă ai inspecţiilor teritoriale din ţările vecine şi din fiecare schimb de experienţă creem un exemplu de bună practică”, a afirmat Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Piata muncii, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s