Au fost publicate Normele Codului fiscal

lcÎn Monitorul Oficial din data de 13 ianuarie au fost publicate Normele Codului fiscal. Proiectul a fost aprobat în ședința de guvern din data de 30 decembrie 2015.

Anterior aprobării proiectului, ministrul finanțelor, Anca Dragu, preciza că intenția guvernului era să finiseze normele până în ultima zi a anului 2015,  dar, nu excludea ca, pe parcursul acestui an, să revină asupra lor pentru a corecta eventualele disfuncționalități “ținând cont de calendarul extrem de strâns pentru redactarea și finalizarea normelor de aplicare și a celor câteva zeci de ordine de ministru și ordine ale președintelui ANAF ce vor fi date în aplicarea Codului fiscal”.

Noul Cod fiscal a fost publicat în luna septembrie 2015. După doar o lună,  acesta a fost modificat prin ordonanță de urgență. Astfel, au fost introduse anumite măsuri printre care impozitul de 5% în loc de 16% pentru veniturile din dividende.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Taxe si impozite, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s