Proiectul de lege privind obligativitatea difuzării zilnice a imnului la TV şi Radio, avizat negativ de CNA

lcLa 12 ianuarie 2016, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis să avizeze negativ proiectul de lege privind modificarea Legii audiovizualului, în vederea obligării televiziunilor şi radiourilor de a transmite în fiecare dimineaţă imnul României.

Decizia a fost luată în unanimitate de membrii CNA prezenţi la şedinţă: Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu.

Iniţiativa legislativă a fost lansată de deputaţii Mihai-Bogdan Diaconu şi Răzvan Tănase, care au solicitat ca toţi furnizorii de servicii media audiovizuale aflaţi sub jurisdicţia României să fie obligaţi să difuzeze în fiecare zi de la ora 7.00 Imnul Naţional al României, varianta integrală. Astfel se prevede întărirea sentimentului naţional şi al respectului faţă de însemnele naţionale.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Cultura, IT si comunicatii, Politic, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s