Noi modificări ale normelor de aplicare a Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi

 

Taxa_autoMinisterul Finanțelor Publice a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre pentru completarea Normelor de aplicare a O.U.G. nr. 66/2014 privind aprobarea Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, cu modificările și completările ulterioare, aprobate prin H.G. nr. 1.053/2014.

Prin proiectul de hotărâre, în vederea reglementării plafonului garanţiilor care pot fi emise în anul 2016, se completează art. 1 din Normele de aplicare a OUG nr. 66/2014, cu completările ulterioare, prin stabilirea plafonului la nivelul sumei de 100 milioane lei din diferența neutilizată din plafonul alocat pentru anul 2015. Pentru nivelul plafonului s-au luat în considerare evoluția Programului și aspectele relevate de implementarea acestuia, precum și a gradului redus de utilizare a plafonului în cursul anului 2015.

Totodată, în vederea creșterii atractivităţii Programului, se propune cumularea beneficiilor oferite în cadrul Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi cu cele din Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național, în sensul acceptării primei de casare acordate în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național, pentru justificarea achitării avansului minim obligatoriu de 5% din prețul de achiziție prevăzut prin legislația aferenta Programului Prima Mașină.

 

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Circulaţia pe drumurile publice, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s