Se schimbă cel mai important document al maşinii

s560x316_RARPrintr-un ordin comun al miniştrilor Transporturilor, Internelor şi Finanţelor, va fi aprobat modelul unei noi cărţi de identitate ale autovehiculelor, care va fi emisă de Registrul Auto Român începând cu 1 iulie. Noile documente vor conţine mai mult date despre autovehicul.

„Proiectul de ordin de ministru al transporturilor, al ministrului administraţiei şi internelor şi al ministrului finanţelor publice stabileşte un nou format de carte de identitate a vehiculului care conţine o serie de rubrici noi a căror introducere a fost impusă de necesitatea furnizării unor informaţii pentru unele autorităţi ale statului. De asemenea, pentru facilitarea preluării informaţiilor de către autorităţile de înmatriculare din cartea de identitate a vehiculului, numerotarea şi denumirea unor rubrici din aceasta a fost armonizată cu cele prevăzute în certificatul de înmatriculare”, se arată în nota de fundamentare a actului normativ.

Modificările sunt necesare pentru că maşinile s-au modernizat, spun oficialii. Măsura va intra în vigoare de anul viitor, dar şoferii nu vor obligaţi să schimbe cartea de identitate decât în situaţii speciale.

Noile detalii care vor apărea pe Cartea de Identitate a Vehicului sunt:

  • Numărul de omologare european
  • Norma de poluare
  • Tipul de suspensie
  • Ecartamentul maşinii
  • Masa reală a maşinii în funcţie de opţionale
  • Sistemul de propulsie: termic, electric, hibrid
  • Masa maximă a ansamblului: cu remorcă
Publicitate
Acest articol a fost publicat în Transporturi, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s