Proiect de modificare a Legii privind organizarea judiciară

instante de judecataPrintr-o inițiativă legislativă înregistrată la Camera Deputaților în 21 decembrie 2015, senatorul PSD, Ovidiu Donțu, propune modificarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară.

Ovidiu Donțu ar dori ca decizia pronunțată de un complet „care nu a fost învestit cu respectarea dispozițiilor legale privind distribuirea aleatorie a dosarului” să fie lovită de nulitate.

De asemenea, judecătorul care nu poate participa la judecată „din motive obiective, temeinic motivate și care nu puteau fi prevăzute” va putea fi înlocuit cu unul din judecătorii de permanență din ziua respectivă, și acesta desemnat prin repartizare aleatorie.

Coordonatorul activităților anticorupție, Laura Ștefan, consideră că o măsură precum cea inclusă în proiectul de lege nu ar face decât să „inducă o problemă în sistem”, deoarece ar plana asupra tuturor hotărârilor judecătorești semne de întrebare.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Judecatori - procurori - magistrati, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s