Proiect de lege privind parcarea maşinilor pe trotuar

parcare_masinaPotrivit unei iniţiative legislative, şoferii pot opri, staţiona sau parca maşinile pe trotuar dacă rămâne liber un culoar de cel puţin doi metri lăţime înspre marginea opusă părţii carosabile, destinat circulaţiei pietonilor.

Iniţiatorul proiectului, senatorul independent Valeriu Todiraşcu, consideră că un spaţiu de un metru, potrivit reglementărilor în vigoare, nu este suficient pentru persoanele cu handicap locomotor, pentru mamele cu copii în căruţ sau pentru intervenţiile pompierilor şi paramedicilor.

Pe acest spaţiu pietonal de pe trotuare trebuie să fie posibilă deplasarea tărgilor cu răniţi însoţite de paramedici care acordă primul ajutor şi utilajelor pompierilor. Cum s-ar putea acorda primul ajutor într-un accident colectiv, ca cel din Colectiv, pe o stradă unde autovehiculele ar fi parcate lângă pereţii clădirilor?„, mai arată Valeriu Todiraşcu.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Circulaţia pe drumurile publice, Ordine si liniste publica, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s