Bilete de tratament balnear pentru pensionari

statiuniPotrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern, aproape 60.000 de pensionari sau asiguraţi ai sistemului public de pensii vor beneficia de bilete de tratament balnear în acest an, pentru un sejur de 16 zile. Suma prevăzută pentru aceste bilete este de peste 318 milioane de lei.

De tratament balnear vor beneficia persoanele care au calitatea de: pensionar al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii, beneficiar al prevederilor unor legi speciale care reglementează dreptul la bilete de tratament balnear.

Totodată, proiectul de act normativ stabileşte că, în perioada unui an calendaristic, fiecare persoană îndreptăţită poate beneficia de un singur bilet de tratament.

Casa Naţională de Pensii Publice se va ocupa de distribuirea biletelor de tratament balnear, iar decontarea costurilor biletelor de tratament balnear se va face din fondurile aprobate prin Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2016.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Asigurari sociale, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s