România ar putea transfera surplusul de energie regenerabilă altor state UE

certificate_verzi_energie_verdePotrivit raportului privind promovarea și utilizarea energiei din surse regenerabile, publicat de Ministerul Energiei, România își va realiza obiectivul asumat în fața Uniunii Europene pentru anul 2020, ca 24% din consumul final brut de energie să provină din surse regenerabile, astfel că ar putea transfera statistic altor state surplusul de energie verde.

România consideră că va realiza obiectivul global stabilit de 24% privind ponderea E-SRE în consumul final brut de energie la nivelul anului 2020, fără să facă apel la transfer din alte state membre. Ponderile totale ale consumului de energie din SRE în consumul brut de energie din anii 2013 și 2014 sunt 25,13%, respectiv 26,27%, depășind cu mult ponderile stabilite pentru traiectoria indicativă de 19,66% pentru perioada 2013-2014„, se arată în raport.

Astfel, pentru perioada următoare, experții anticipează un excedent de energie regenerabilă în sistemul energetic național.

Pentru 2016, Executivul a aprobat, la propunerea ANRE, o cotă de 12,15% de energie regenerabilă, față de 17%, cât era prevăzut inițial în Legea 220/2008.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Industrie, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s