Ministerul Sănătăţii a suplimentat cu 143.000 dozele de vaccin gripal

B1366741512Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a afirmat că dozele de vaccin gripal au fost suplimentate cu 143.000, la solicitarea direcţiilor de sănătate publică, pentru a evita îmbolnările.

Iniţial, pentru sezonul 2015-2016, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 500.000 de doze de vaccin gripal, care au fost distribuite către direcţiile de sănătate publică. Numărul de doze a fost suplimentat la finele anului 2015, pentru prevenirea afecţiunile respiratorii şi a gripei în perioadele reci şi cu fluctuaţii de temperatură.

Astfel, peste 460.000 de persoane au fost vaccinate de la jumătatea lunii noiembrie 2015, când a început campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon.

Potrivit strategiei MS şi recomandărilor OMS şi ECDC, sunt vaccinate gratuit persoanele cu risc mare de îmbolnăvire, adică cele cu vârsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, dar şi gravidele.

Ministerul Sănătăţii precizează că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnavirilor prin gripă şi recomandă celor care sunt în categoriile cu risc mare de îmbolnăvire să solicite vaccinul gratuit.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Sanatate, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s