90% din proiectele de la comisii sunt cu termene întârziate

formulare-inspectie-fiscala-7228Pentru examinare în fond, pe agenda comisiilor din Camera Deputaților se află 560 de proiecte de lege. Dintre acestea, 507 au depășite termenele de redactare a rapoartelor. Prin urmare, peste 90% dintre proiecte au termene întârziate.

Comisia juridică deţine recordul de proiecte de lege aflate în mapă și, implicit, de întârziere: 226 de inițiative, din care 208 au termenele de dezbatere depășite. Apoi urmează Comisia pentru muncă – 80 de proiecte, 74 cu termene depășite, Comisia pentru industrii – 71 de proiecte, 65 cu termene depășite și Comisia pentru buget – 66 proiecte, 59 cu termene întârziate.

Toate aceste proiecte întârziate se află la Camera Deputaților în calitate de Cameră decizională.

Situația dată are toate șansele să fie şi mai dificilă în 2016 în condițiile în care vin două rânduri de alegeri, iar aleșii au deprins obiceiul să-și ia săptămâni de vacanță, numite „lucru în teritoriu” pentru campania electorală.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s