Criterii de performanță care să justifice sistemul de salarizare

imagesMinistrul Muncii, Ana Costea, a declarat că a solicitat, în consultare cu comisiile de dialog social, să comunice care ar fi criteriile de performanță care să justifice sistemul de salarizare pe familia ocupațională de care aparțin și, pe de altă parte, să ne indice criteriile care să justifice premierea. Apoi ministerul va solicita, prin Memorandum, Guvernului constituirea unei comisii care să se ocupe de revizuirea proiectului Legii salarizării unitare și, ulterior, de consultarea cu ministerele pe marginea acestui document.

Termenul până la care colegii miniștri cu comisiile de dialog social trebuie să comunice criteriile de performanță pe domenii de activitate este 11 ianuarie.

De asemenea, ministerul,  în paralel, lucrează la un Memorandum ce va fi prezentat premierului și supus spre aprobare în ședință de Guvern, privind constituirea unei comisii care va revizui proiectul Legii salarizării unitare.

Legea privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice se află printre prioritățile anului 2016. Ministerul declară că există un proiect al acestei legi, şi împreună cu direcțiile de specialitate din minister, se va face niște studii de impact. Astfel la 1 februarie, se preconizează ca proiectul să fie pus la punct în minister şi supus procedurii consultării partenerilor sociali.

 

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Domeniul muncii - asigurari sociale - pensii, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s