Prevedere legislativă privind ordinea de plată a obligațiilor fiscale

ccPotrivit noului Cod de Procedură Fiscală, începând cu anul 2016, contribuabilii nu vor mai putea plăti taxe și impozite locale dacă au amenzi neachitate, fie că este vorba de amenzile primite de șoferi în trafic sau pentru tulburarea ordinii publice. Astfel orice ban virat primăriilor va acoperi mai întâi eventualele amenzi şi abia apoi impozitele pentru casă sau maşină.

Noua măsură legistativă poate crea o problemă de administrare, deoarece nu există un sistem integrat de comunicare între diversele baze de date ale autorităţilora, astfel că un contribuabil se poate trezi că acumulează penalităţi la plata taxelor locale, dacă şi-a plătit dările de pildă la Poştă şi nu ştie că are de achitat o amendă pentru că nu a primit o înştiinţare. Totuşi reprezentanţii Direcţiilor de Taxe şi Impozite locale susţin că noile prevederi vor duce la o recuperare mult mai rapidă a amenzilor.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Politic, Taxe si impozite, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s