Proiectul privind creşterea salariului minim de la 1 mai 2016, avizat de Consiliul Economic şi Social

lcLa 29 decembrie 2015 Consiliul Economic şi Social s-a întrunit în şedinţă pentru a aviza proiectul de hotărâre ce prevede creşterea salariului minim la 1.250 de lei, începând de la 1 mai 2016, precum şi indexarea automată care va ţine cont de coşul minim şi de inflaţie, propunere cu care sindicatele sunt de acord.

Potrivit liderului CNS „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, proiectul a fost agreat de sindicalişti pe motiv că acesta permite recuperarea parţială a pierderii din primele patru luni ale anului în care salariul minim va rămâne la 1.050 de lei. Pe lângă aceasta documentul nu mai face discriminare pentru sectorul bugetar, în sensul că salariul minim garantat în plată reprezintă salariul de bază minim plătit fiecărui salariat bugetar şi nu salariul de încadrare. Iniţial sindicaliştii s-au opus majorării salariale, cerând ca majorarea la 1.200 de lei să se facă de la 1 ianuarie.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Politic, Salarizare, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s