Proiect: Autorităţile locale nu vor avea restricţie la gestionarea terenurilor forestiere din zonele turistice

drPotrivit unui proiect de lege al PSD, în zonele în care se realizează obiective turistice pentru practicarea sporturilor de iarnă, consiliile județene și locale nu vor mai fi obligate să respecte restricția prevăzută de Codul Silvic referitor la trecerea terenurilor forestiere din domeniul public în domeniul privat al unităților administrativ-teritoriale.

Astfel, inițiatorii propun amendarea Legii nr. 526/2003 pentru aprobarea Programului național de dezvoltare a turismului, în sensul introducerii unei excepții de la interdicția prevăzută la art. 7 alin. 3 al Codului Silvic, care stabileşte că terenurile forestiere nu pot fi trecute „din domeniul public al unităților administrativ-teritoriale în domeniul privat al acestora prin hotărâre a consiliului local, a consiliului județean, respectiv a Consiliului General al Municipiului București”.

Totodată, reprezentanţii PSD argumentează propunerea legislativă prin faptul că interdicția din Codul Silvic „blochează implementarea proiectelor prin care s-ar putea îndeplini Programul de interes național pentru dezvoltarea turismului Schi în România, fiindcă „prin natura lor, sporturile de iarnă se realizează cu preponderență în zona montană, ocupată în general de vegetație forestieră”.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Agricultura, Turism, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s