Proiect de ordin privind acceptarea donaţiilor, darurilor manuale, comodatelor şi sponsorizărilor în cadrul MAI

lcPe site-ul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a fost publicat proiectul de ordin potrivit căruia donaţiile, darurile manuale, comodatele şi sponsorizărilor din cadrul ministerului pot fi acceptate sau respinse doar în scris, de către ordonatorul de credite al unităţii beneficiare sau de ordonatorul de credite competent, potrivit reglementărilor aplicabile în MAI, să realizeze achiziţia bunurilor care fac obiectul ofertei.

Unitatea beneficiară va fi obligată să întocmească un raport privind oferta care trebuie să conţină în mod obligatoriu avizul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă al MAI. Pe lângă aceasta unitatea beneficiară nu poate accepta donaţii sau sponsorizări în situaţia în care acceptarea ofertei ar afecta independenţa şi imparţialitatea în îndeplinirea la timp a îndatoririlor de serviciu sau ar conduce la crearea unor avantaje personale. Deasmenea nu sunt acceptate donaţiile indirecte şi nici fondurile băneşti sau bunurile oferite cu titlu de împrumut de consumaţie.

Proiectul de ordin se va afla în dezbatere publică timp de 30 de zile.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Bunuri - retrocedari - exproprieri, Politic, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s