Noile autorizaţii ISU ar putea duce la dispariţia multor locuri de muncă

concedieri_58474700Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) susţine că, odată cu intrarea în vigoare a H.G. nr. 915/2015 care reglementează cerinţele de securitate la incendiu, la 1 ianuarie 2016, ar putea dispărea circa 200.000 de locuri de muncă.

În aceste sens, HORA împreună cu celelalte organizaţii care susţin acest demers au prezentat Guvernului propuneri legislative concrete pentru depăşirea acestui impas care poate avea un efect devastator asupra mediului de busines. În opinia lor, o soluţie ar fi acordarea unui răgaz de 12 luni pentru conformarea agenţilor economici care nu intră sub incidenţa condiţiilor de suspendare a activităţii prevăzute de H.G. nr. 915/2015.

Reprezentanţii HORA solicită Guvernului să adopte măsuri legislative urgente, „astfel încât agenţii economici să nu fie nevoiţi să tragă obloanele de la 1 ianuarie 2016”.

H.G. nr. 915/2015, publicată în Monitorul Oficial nr. 824 din 4 noiembrie 2015, stabileşte criteriile pentru oprirea funcţionarii ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu în ceea ce priveşte periclitarea vieţii ocupanţilor şi forţelor de intervenţie, neasigurarea stabilităţii elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului şi fumului în interiorul edificiului şi la vecinătăţi.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Piata muncii, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s