Legea privind pensiile speciale ale parlamentarilor a fost promulgată

iohannis_semnatura_45917800_94480100Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru completarea Statutului deputaţilor şi senatorilor, care introduce pensiile speciale pentru parlamentari.

La 15 decembrie, senatorii şi deputaţii au adoptat proiectul de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor, în urma reexaminării solicitate de Klaus Iohannis.

Astfel, conform actului normativ, parlamentarii vor primi o pensie specială, calculată în funcţie de numărul de mandate încheiate, dar în limita a cel mult trei, cuantumul fiind de 0,55% din indemnizaţia de parlamentar. Pentru a beneficia de pensie, aceştia vor trebui să fi încheiat cel puţin un mandat complet.

Legea prevede că un parlamentar cu un mandat ar urma să primească o astfel de pensie de circa 1.550 de lei, cel cu două mandate ar primi 3.100 de lei, iar cei cu minimum 3 mandate ar câştiga circa 4.600 de lei.

Totodată, nu beneficiază de indemnizaţia pentru limită de vârstă deputaţii şi senatorii care au fost condamnaţi definitiv pentru săvârşirea, în calitate de deputat sau senator, a unei infracţiuni de corupţie prevăzută la art. 289 – 291 din Legea Codului Penal.

De asemenea, şeful statului a promulgat şi legea privind modificarea Statutului senatorilor şi deputaţilor prin care aceştia nu vor mai beneficia de maşini pentru deplasarea în teritoriu, dar vor primi o sumă fixă suplimentară la venituri pentru a-şi deconta singuri transportul.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Pensii, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s