Proiect: Victimele violenţei în familie pot obţine ordin de protecţie în maximum 72 de ore după sesizare

417f5d418e666f78c0fae7d73245cf15Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind combaterea violenţei în familie care stabileşte obligaţia instanţelor de judecată de a pronunţa ordine de protecţie în maximum 72 de ore de la depunerea cererii în cazurile de violenţă.

Proiectul legislativ care modifică dispoziţiile Legii nr. 217/2013 privind combaterea violenţei în familei a fost adoptat cu 307 de voturi „pentru”, 1 „împotrivă” şi o abţinere.

Astfel, actul normativ prevede că „cererile pentru emiterea ordinului de protecţie se judecă de urgenţă şi, în orice situaţie, soluţionarea acestora nu poate depăşi un termen de 72 de ore de la depunerea cererii”, urmând ca aceasta să fie judecată în camera de consiliu, participarea procurorului fiind obligatorie.

„Legea vine în ajutorul tuturor victimelor care de cele mai multe ori, din cauza măsurilor premergătoare, a procedurilor de regularizare destul de anevoioase ajung să obţină ordine de protecţie mult mai târziu faţă de momentul în care efectiv au nevoie de asemenea măsuri din partea instanţelor de judecată”, a afirmat Valeria Schelean, deputat PNL.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Diverse, Judecatori - procurori - magistrati, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s