Decizie privind stabilirea ministerelor ce vor fi coordonate de vicepremieri

lcLa 22 decembrie, în Monitorul Oficial al României a fost publicată o decizie prin care premierul Dacian Cioloş a stabilit ministerele pe care vicepremierii le vor coordona, astfel că Transporturile, Energia, Mediul şi Comunicaţiile vor fi coordonate de Costin Borc, iar Educaţia, Cultura, Munca, Tineretul-Sportul şi Consultarea Publică de Vasile Dîncu.

Printre atribuţiile vicepremierilor se enumeră: avizarea planurilor de măsuri sectoriale din domeniile care le revin, asigurarea unei abordări coerente a politicilor de care sunt responsabili, precum şi asigurarea informării permanente a prim-ministrului în legătură cu aplicarea prevederilor stabilite.

După ce premierul Dacian Cioloş a schimbat regulile de organizare a Guvernului, au fost sporite atribuţiile Cancelariei, condusă de Ioan Dragoş Tudorache, astfel că Cancelaria premierului devine o unitate care va superviza activitatea ministerelor. Aceasta stabileşte, în baza programului de guvernare, proiectele prioritare şi conformitatea acestora cu strategiile europene şi naţionale.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s