Proiect: Sporuri de până la 100% pentru bugetarii din Sănătate, SMURD, militari şi poliţişti

rateSenatorul PNL Corneliu Dobriţoiu a depus o propunere legislativă care modifică Legea cadru nr.284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, în sensul creşterii salariilor personalului care lucrează în condiţii periculoase, fiind vizate atât categorii de bugetarii din Sănătate, cât şi militari, poliţişti şi personalul angajat în penitenciare.

Conform iniţiativei legislative, personalul din Sănătate care activează în condiţii deosebit de periculoase ar putea primi un spor în cuantum de până la 45-85% din salariul de bază.

Totodată, cuantumul sporului din salariul de bază ar putea ajunge până la 60-100% în cazul personalului din serviciile de ambulanţă şi structurile de primiri urgenţe UPU-SMURD, UPU şi CPU.

Astfel, nivelul sporului acordat urmează să fie stabilit de conducerea fiecărei unităţi sanitare cu personalitate juridică de comun acord cu sindicatele reprezentative semnatare ale contractului colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară şi cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate în bugetul de venituri şi cheltuieli.

De asemenea, pentru locuri de muncă sau operaţiuni foarte periculoase, Corneliu Dobriţoiu propune creşterea salariului de bază 16-30%, iar pentru locuri de muncă sau operaţiuni periculoase, majorarea salariului de bază ar putea ajunge la 16%.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Piata muncii, Salarizare și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s