Sărăcia extremă a scăzut sub 10% din populația globului

04-baniPotrivit datelor Băncii Mondiale, sărăcia extremă a scăzut sub 10% din populația globului. Astfel, dacă în anul 2012, a fost sub 13%, sub nouă linie internaţională de sărăcie de $ 1,90 pe zi, procentul a scăzut la 9,6%.

La declinul rapid al sărăcie la nivel mondial au contribuit investițiile în educație, sănătate și protecție socială, alături de creșterea puternică în țările în curs de dezvoltare.

Jim Yong Kim, președintele Băncii Mondiale a declarat că acestă nouă prognoză privind sărăcia, ar trebui să dea un nou impuls și să ajute la concentrarea pe cele mai eficiente strategii pentru a pune capăt sărăciei extreme.

Astfel, progrese s-au înregistrat în regiuni din Asia de Est și Pacific unde, comparativ cu 1990 când peste 60% din populație trăia în sărăcie, astăzi acest număr este estimat la 4,1%. În Asia de Sud datele arată o diminuare de la 51% la 13,5%.

Cea mai lovită de sărăcie rămâne Africa sub-sahariană cu 35,2% din populație trăind cu mai puțin de 1.90 de dolari pe zi.

Acest articol a fost publicat în International, Statistica si recensamant, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s