Amenzi de 1.592.400 de lei aplicate în urma unor acțiuni de control a Inspecției Muncii

lcÎn perioada 7-11 decembrie 2015, Inspecția Muncii a desfășurat acțiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală 353.866 de euro, echivalentul a 1.592.400 de lei.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, în domeniul relațiilor de muncă, la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 995.900 de lei din care 700.000 de lei pentru muncă la negru.

În domeniul securității și sănătății în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 596.500 de lei. La nivel național au fost dispuse 20 de opriri de echipamente și 4 sistări de activitate pentru a se evita accidentarea lucrătorilor. De asemenea, au fost sancționați 761 de angajatori, în domeniu.

Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat a precizat în comunicat că „fenomenul muncii la negru are cote îngrijorătoare încă, iar numărul relativ mare al opririlor de echipamente dispuse de inspectorii de muncă arată preocuparea noastră, din timpul controalelor de a preveni evenimentele care au consecințe grave asupra lucrătorilor expuși la riscuri„.

Acest articol a fost publicat în Curat murdar, Piata muncii, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s