România pledează pentru o atenţie sporită acordată regiunii Marii Negre

iohanisÎn cadrul Galei Aniversare „60 de ani de la aderarea României la Organizaţia Naţiunilor Unite”, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Româna susţine necesitatea consolidării dimensiunii apărării colective, cu atenţie sporită asupra flancurilor strategice de la Est şi Sud şi pledează pentru o atenţie mai mare acordată regiunii Mării Negre.

Date fiind evoluţiile din vecinătate, obiectivul central al României a fost şi rămâne acela de a-şi consolida securitatea, atât prin asigurarea mijloacelor naţionale, cât şi prin folosirea la maximum a parteneriatelor noastre strategice, în mod special cel cu SUA, precum şi a apartenenţei la NATO. În NATO, ne numărăm printre cei care susţin necesitatea consolidării dimensiunii apărării colective, cu atenţie sporită asupra flancurilor strategice de la Est şi Sud. Pledăm, în acelaşi context, pentru o atenţie mai mare acordată regiunii Mării Negre, punct strategic pentru securitatea euro-atlantică„, a afirmat Iohannis.

Iohannis a mai adăugat că în „noua arhitectură globală” România îşi urmăreşte consecvent şi pragmatic obiectivele şi că parteneriatul strategic cu SUA, apartenenţa la NATO şi UE reprezintă elementele fundamentale care ”ne definesc statutul şi cadrul de acţiune internaţională”.

La evenimentul organizat de MAE, preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, au dezvelit un panou filatelic aniversar, pe care apoi l-au semnat. Şeful statului a ştampilat elementele filatelice, marcând simbolic introducerea în circulaţie a mărcilor poştale.

Acest articol a fost publicat în International, Politic, Ştiri și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s