Parlamentarii vor primi mai mulţi bani pentru transport

s560x316_plen-ParlamentÎn luna septembrie, Parlamentul a adoptat modificarea Statutului deputaţilor şi senatorilor în sensul ca parlamentarii să nu mai beneficieze de autoturisme în colegiile şi circumscripţiile electorale, dar să primească o sumă forfetară de 1.400 lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport.

Cu o lună mai târziu, şeful statului a cerut reexaminarea acestui proiect, subliniind faptul că drepturile materiale de care beneficiază deputaţii şi senatorii sunt instituite în scopul exercitării mandatului acestora, însă la stabilirea cuantumului lor trebuie să fie avute în vedere criterii „clare, precise, obiectiv realizabile”.

În data de 15 octombrie, Parlamentul a respins cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis, iar legea va trebui promulgată în forma adoptată iniţial.

Forma iniţială a legii transmisă spre promulgare prevede abrogarea alineatului 2 al articolului 45, potrivit căruia deputaţii şi senatorii pot beneficia de autoturism pentru desfăşurarea activităţilor legate de exercitarea mandatului, şi modifică alineatul 3 al articolului 45 din Statut, astfel încât „deputaţii şi senatorii beneficiază, pentru desfăşurarea activităţilor legate de exercitarea mandatului, de o sumă forfetară al cărei cuantum este stabilit prin hotărâre a Birourilor Permanente, în funcţie de resursele bugetare ale celor două Camere, pentru acoperirea cheltuielilor de transport din circumscripţie, pe bază de declaraţie pe propria răspundere care reprezintă un document justificativ”.

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s