Noi proceduri privind legile reexaminate şi cele neconstituţionale

parlamentul-romanieiParlamentul a aprobat, în data de 15 decembrie, o modificare a Regulamentului prin care aleşii se vor putea pronunţa, în cazul cererilor de reexaminare sau a deciziilor de neconstituţionalitate, doar pe articolele cu care au fost sesizaţi, fără a mai putea interveni şi în alte aspecte ale legilor.

Modificarea a fost făcută pentru a pune în acord Regulamentul Camerei Deputaţilor şi al Senatului cu o serie de decizii ale Curţii Constituţionale, care a atras atenţia, în mai multe rânduri, asupra procedurilor interne din Parlament.

Potrivit noilor reglementări, Parlamentul este obligat să opereze modificări – în cazul deciziilor de neconstituţionalitate şi a cererilor de reexaminare – doar pe articolele care au legătură cu obiectul sesizării.

Plenul Parlamentului a modificat şi articolul care stabileşte modalitatea de votare, astfel încât o lege reexaminată va fi votată o singură dată, împreună cu raportul de modificare.

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s