Amendament privind acordarea de sporuri pentru cei care au lucrat suplimentar în cazul Colectiv

lcLa 15 decembrie 2015, Parlamentul României a adoptat cu 212 voturi proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Legii concurenţei privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, cu 46 de amendamente admise.

Un amendament propus de PSD face referire la o OUG privind salarizarea bugetarilor ce prevede acordarea de sporuri pentru toţi medicii şi asistenţii care au lucrat suplimentar în cazul tragediei petrecute în seara de 30 octombrie la clubul Colectiv, în urma căreia 62 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Potrivit actului normativ, de suplimentare salarială vor beneficia personalul care a acordat îngrijire, asistenţă medicală, consiliere şi transport sanitar, dar şi personalul care a însoţit pacienţii transferaţi în spitalele din străinătate. Salarizarea se va face în funcţie de tariful orar aferent salariului de bază avut, la care se va adauga un spor de 100% din tariful orar al salariului de bază.

Acest articol a fost publicat în Politic, Salarizare, Sanatate, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s