Consiliere pentru acces pe piața muncii printr-un proiect POSDRU

images (3)Proiectul „Restart pe piața muncii”, cofinanțat din Fondul Social European, prin POSDRU 2007-2013, cu un buget de 11,126 milioane de lei, a asigurat consilierea pentru acces pe piața muncii a peste 700 de persoane.

Scopul principal al proiectului a fost creșterea ratei de ocupare și reducerea șomajului de lungă durată în rândul tinerilor din cele patru regiuni de implementare a proiectului — București-Ilfov, Sud-Est, Sud-Vest și Sud-Muntenia.

Proiectul a fost derulat timp de 18 luni de Corpul Experților în Accesarea Fondurilor Structurale și de Coeziune Europene, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și cu Centrul de Formare Profesională, Consiliere, Orientare și Plasare a Forței de Muncă „FORMATEMP”.

Rezultatele au fost vizibile, dat fiind faptul că 13% din cele 51 % de femei care au participat la programe integrate și-au găsit un loc de muncă. Iar, din totalul de participanți la instruire, 90 și-au găsit un loc de muncă în termen de 6 luni, iar 15 persoane au demarat o activitate independentă.

Acest articol a fost publicat în Piata muncii, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s