ADSA solicită monitorizarea cazurilor cu avocați inculpați pentru servicii specifice profesiei

dosarAsociația pentru Dialog și Solidaritate a Avocaților (ADSA) cere organelor profesiei — UNBR și Consiliul Baroului București să monitorizeze atent cazurile în care avocaţii sunt inculpați pentru că serviciile avocațiale pe care aceștia le-au prestat sunt apreciate de procurori ca fiind „infracțiuni”, se arată într-un comunicat al Consiliului Director al ADSA.

Fără a interfera în actul de justiție, ne-am dori să ne asigurăm că inculparea confraților noștri nu este generată de împrejurarea că aceștia au prestat servicii specifice profesiei — reprezentare sau consultanță, în favoarea unor persoane care au integrat, fără știința avocatului, serviciile legale în strategii sau demersuri infracționale„, precizează ADSA.

Faptul că anumite servicii avocațiale pot servi în a da o aparență de legalitate unor acțiuni sau demersuri infracționale nu poate antrena răspunderea penală a avocatului decât dacă acesta știa că participa la săvârșirea unei infracțiuni, mai arată Asociația pentru Dialog și Solidaritate a Avocaților.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Avocati - notari - executori jud - mediatori, Nedreptate, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s