Legea dării în plată trebuie modificată

prima-casa_3-696x528.jpg.pagespeed.ce_.bOc2z1ftjf-e1448455505751-620x394Banca Naţională îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să întoarcă în Parlament legea dării în plată, deoarece legea în forma actuală nu prevede condiţii stricte în care românii predau băncii locuinţele în schimbul ştergerii datoriilor.

Reprezentanţii BNR avertizează că dacă legea dării în plată va intra în vigoare în varianta sa actuală, chiriile vor creşte, programul Prima Casă va dispărea, iar băncile ar putea ajunge să ceară un avans de până la 50% la creditele ipotecare.

Bnca propune ca legea dării în plată să se refere exclusiv la persoanele care nu îşi mai pot plăti ratele pentru locuinţele în care stau, nu şi la cele care au luat credite pentru investiţii imobiliare.

Susţinătorii legii spun însă că actul normativ se adresează doar celor care nu-şi mai pot plăti ratele şi care riscă să fie daţi afară din case.

Acest articol a fost publicat în Locuinte - imobiliare, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s