Arestare preventivă pentru inculpații din dosarul privind retrocedarea fermei Băneasa

drPotrivit procurorilor DNA, prejudiciul din dosarul privind retrocedarea fermei Băneasa, estimat la 135.874.800 euro, ar acoperi plata alocațiilor timp de un an pentru aproape un milion de copii, situație care poate provoca o reacție de totală indignare din partea opiniei publice.

În vederea înlăturării unei stări de pericol pentru ordinea publică, procurorii DNA au solicitat Curţii de Apel Brașov arestarea preventivă pentru inculpații din acest dosar: Remus Truică, Dan Andronic, Marius Marcovici, Robert Roșu și Lucian Mateescu, învinuiţi pentru săvârșirea faptelor de constituire de grup infracțional organizat, trafic de influență, spălare de bani, dare de mită și complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit procurorilor, probele administrate până în prezent arată că modul în care conducerea Institutului pentru Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Plantelor București a decis retrocedarea fermei Băneasa reprezintă un fenomen extrem de periculos pentru buna funcționare a unei instituții publice.

Acest articol a fost publicat în Bunuri - retrocedari - exproprieri, Judecatori - procurori - magistrati, Politic, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s