Pe 15 ianuarie 2016 va fi funcţional sistemul informațional pentru fondurile europene din exercițiul bugetar 2014-2020

fonduri-europene-300x180Potrivit unui comunicat al Ministerului Fondurilor Europene, sistemul informațional pentru fondurile europene din exercițiul bugetar 2014-2020 va fi funcțional pe 15 ianuarie 2016, iar, la moment, se lucrează la simplificarea ghidurilor.

Aura Carmen Răducu, Ministrul Fondurilor Europene, a avut o întrevedere cu membrii Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR), unde au fost discutate măsurile cuprinse în Planul Național pentru Modernizarea României propus de CNMR, precum şi clarificarea unor probleme procedurale apărute în procesul de implementare în perioada 2007-2013 la nivelul instituțiilor și al beneficiarilor.

Astfel, conform ministrului Fondurilor Europene, una dintre prioritățile ministerului este îmbunătățirea circuitului financiar al fondurilor europene, în condițiile în care forma actuală este nefavorabilă pentru România și aduce mari pierderi.

Ministrul Fondurilor Europene a declarat că vrea o altă abordare a cercetării, prin realizarea unor politici de dezvoltare în inovare și cercetare în baza unui road-map al cercetării la nivelul întregii țări.

Totodată, membrii CNMR au precizat că orice întârziere în plus în demararea noului exercițiu va aduce pierderi mari României atât la nivel social, cât și economic.

Acest articol a fost publicat în Domeniul financiar - bancar, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s