Norme de aplicare a legii privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic şi consular al României

pensie de serviciuGuvernul a aprobat normele metodologice de aplicare a Legii nr. 216/2015 privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic şi consular al României.

Acestea conţin clarificări de ordin tehnic referitoare la modalitatea de calcul a pensiei de serviciu şi la procedura constituirii dosarului de pensie, pe baza cererii de pensionare, a adeverinţei-tip de la angajator şi a altor documente necesare stabilirii şi plăţii pensiei de serviciu. Cererea de pensionare şi documentaţia se depun la casa teritorială de pensii în a cărei rază îşi are domiciliul/reşedinţa persoana îndreptăţită sau, după caz, la casa de pensii sectorială competentă.

Beneficiarii pensiei de serviciu sunt, conform prevederilor Legii nr. 216/2015, membrii Corpului diplomatic şi consular al României, personalul încadrat în funcţii de execuţie specifice din administraţia centrală a Ministerului Afacerilor Externe, precum şi membrii Corpului diplomatic şi consular al României din Departamentul de Comerţ Exterior, inclusiv persoanele care au aparţinut acestor categorii de personal şi care s-au pensionat anterior datei intrării în vigoare a Legii nr. 216/2015.

Aceste persoane pot beneficia de pensia de serviciu dacă au împlinit vârsta de 60 de ani şi au o vechime de cel puţin 15 ani în Ministerul Afacerilor Externe, respectiv în Departamentul de Comerţ Exterior.

Acest articol a fost publicat în Pensii, Ştiri și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s