Măsuri pentru finalizarea proiectelor din cadrul programelor operaţionale finanţate în perioada 2007 – 2013

Financial figuresÎn şedinţa din 9 decembrie, Guvernul a aprobat o completare a cadrului legal naţional privind închiderea programelor operaţionale finanţate în perioada 2007-2013 din Fondul European de Dezvoltare Regională, Fondul Social European, Fondul de Coeziune şi Fondul European pentru Pescuit.

Având în vedere faptul că perioada de eligibilitate a cheltuielilor efectuate în cadrul programelor 2007-2013 se încheie la 31 decembrie 2015, dar Comisia Europeană va rambursa cheltuielile declarate până la data de 31 martie 2017, când fiecare stat membru are obligaţia transmiterii la Comisie a documentelor ce formează „pachetul de închidere”, prin completarea art. 2 din H.G. nr. 678/2015 s-a prevăzut că autorităţile de management vor putea prelungi durata contractelor de finanţare după 31 decembrie 2015.

Prelungirea duratei contractelor se va face prin acte adiţionale, iar cheltuielile aferente acestor prelungiri vor fi suportate de beneficiari din bugetul propriu.

De asemenea, autorităţile de management vor avea în vedere ca prelungirea duratei contractului de finanţare să nu aducă atingere celorlalte termene şi activităţi stabilite prin actul normativ.

Măsura aprobată contribuie la reducerea numărului de proiecte nefuncţionale care vor fi incluse în declaraţia finală de cheltuieli, având în vedere că există posibilitatea ca multe din proiectele aflate în implementare la data de 31 decembrie 2015 să fie finalizate şi în uz până la data transmiterii de către autorităţile de management a declaraţiei finale de cheltuieli la Autoritatea de Certificare şi Plată.

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s