Măsuri de reorganizare la nivelul administraţiei publice centrale

prima-sedinta-guvernului-ciolosÎn şedinţa Guvernului din 9 decembrie, a fost aprobată o hotărâre privind organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, a cărui înfiinţare a fost decisă prin OUG 55/2015 privind stabilirea unor măsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea unor acte normative.

Conform HG aprobate, conducerea ministerului se exercită de către ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, ajutat în activitatea sa de doi secretari de stat numiţi prin decizie a Primului-Ministru.

Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic a fost înfiinţat în scopul constituirii şi promovării unui cadru riguros şi organizat de consultări publice cu societatea civilă. De asemenea, ministerul asigură instituţionalizarea unor mecanisme eficiente pentru garantarea unei guvernări deschise, participative, responsabile şi eficiente prin promovarea transparenţei şi a dialogului constant cu societatea civilă organizată, cu cetăţenii şi cu toţi actorii publici interesaţi.

Tot în şedinţa din 9 decembrie, Guvernul a aprobat cadrul legislativ necesar înfiinţării, organizării şi funcţionării Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, precum şi cel necesar organizării şi funcţionării Ministerului Energiei.

Astfel, Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri – înfiinţat conform OUG nr. 55/2015, prin reorganizarea şi preluarea activităţilor Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului, şi prin preluarea activităţii şi a structurilor în domeniul întreprinderilor mici şi mijlocii şi mediului de afaceri de la Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri – exercită atribuţii în domeniile economiei, politicii industriale, competitivităţii şi industriei de apărare. Ministerul este condus de către viceprim-ministru, ministrul economiei, comerţului şi relaţiilor cu mediul de afaceri, ajutat în activitatea sa de 6 secretari de stat numiţi prin decizie a Primului-Ministru.

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s