Peste 2.300 de familii din Vaslui sunt executate silit după ce au încasat ilegal ajutorul social

drAgenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Vaslui a trecut la executarea silită a peste 2.300 de familii din judeţ care, în ultimii ani, au primit ilegal de la stat diverse sume de bani după ce nu şi-au declarat toate veniturile, proprietăţile şi bunurile deţinute, cum ar fi maşini sau depozitele din bancă.

Astfel, suma totală pe care o are de recuperat AJPIS se ridică la circa 750.000 de lei, mai bine de jumătate din sumă fiind imputată unui număr de 916 vasluieni care au încasat fără drept venitul minim garantat.

„Toate aceste nereguli au fost constatate în urma controalelor încrucişate efectuate între bazele de date ale Finanţelor Publice, Casei Judeţene de Pensii, Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură [. . .]”, a afirmat directorul AJPIS Vaslui, Sorin Prepeliţă.

Cel mai mare debit la instituţie este al unui bărbat de 56 de ani, din Huşi, care a încasat ilegal ajutor pentru încălzirea locuinţei, în sumă de 8.793 de lei.

Acest articol a fost publicat în Asigurari sociale, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s