Amenzi în valoare de 2.635.400 de lei pentru munca la negru

lcÎn perioada 23-27 noiembrie 2015, Inspecția Muncii a desfăşurat un control la nivel național, în urma căruia au fost descoperite sute de persoane muncind fără contracte de muncă şi au fost aplicate amenzi în valoare de 2.635.400 de lei. Dintre cele 346 de persoane prinse că lucrau fără forme legale, 107 erau din județul Sibiu, 48 din București și 43 în județul Brașov.

La nivel național, în domeniul relaţiilor de muncă, s-au aplicat amenzi în valoare de 1.978.400 de lei din care 1.340.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 5 propuneri de cercetare penală.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost aplicate amenzi în valoare de 657.000 de lei. Deasemnea în urma controalelor au fost dispuse 6 opriri de echipamente și o sistare de activitate pentru a se evita accidentarea lucrătorilor.

Acest articol a fost publicat în Piata muncii, Politic, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s