Ministrul Agriculturii a revocat ordinul de numire în fruntea APIA a lui Florin Marius Faur

descărcare (3)Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a hotarât să revoce ordinul de numire în fruntea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a lui Florin Marius Faur iar șefia va fi asigurată temporar de Mihai Puțintei.

Dorel Benu, cel care a deținut anterior funcția de director general al APIA, este cercetat de DNA și suspendat din funcție, astfel că postul nu poate fi ocupat decât prin concurs sau temporar.

La 2 decembrie, Irimescu preciza că ordinele de numire pentru cei doi directori generali ai agențiilor de plăți aflate în subordinea Ministerului Agriculturii au fost semnate, urmând să-l retragă pe Mihai Puțintei în direcția financiară din minister, iar pe Eugen Popescu, șeful AFIR, pe postul de director general adjunct în cadrul aceleiași instituții.

De asemenea, surse din piață menţionează că situația la APIA este mai dificilă deoarece Faur este contestat nu numai de angajați ai APIA ci și de unii fermieri. De altfel, Gheorghe Dorel Benu, cel care a deținut anterior postul de directorul general la APIA, a fost suspendat din funcție, fiind cercetat DNA pentru fapte de corupție. În cazul lui Andrei Szakal, acesta s-ar putea afla în incompatibilitate cu noua funcție de director general AFIR fiindcă este și președintele unui Grup de Acțiune Locală.

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s