Cota anuală obligatorie de energie electrică din surse regenerabile pentru anul 2016

energieMinisterul Energiei a anunţat că a publicat în dezbatere publică proiectul de HG pentru aprobarea cotei anuale obligatorii de energie electrică produsă din surse regenerabile de energie, care beneficiază de promovare prin certificate verzi, pentru anul 2016.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, pentru anul viitor, cota obligatorie este de 12,15% din consumul final brut de energie electrică. ANRE a informat Guvernul că la sfârşitul lunii iunie asupra unui nivel al cotei obligatorii de 12,15%, reprezentând un impact asupra consumatorului de 35 lei/MWh. Însă, începând de la mijlocul anului, Guvernul a emis acorduri de exceptare pentru mai mulţi consumatori mari de energie, prin urmare presiunea este transferată asupra consumatorilor neexceptaţi, populaţie şi IMM-uri.

În cazul în care se iau în calcul acordurile pentru exceptare emise până în prezent şi a celor estimate a fi emise până la sfârşitul anului 2015 (circa 7.000 de GWh) şi a anului 2016 (circa 1.000 de GWh suplimentar faţă de anul 2015), impactul certificatelor verzi în factura consumatorilor finali de energie electrică va înregistra o creştere de la circa 35 lei/MWh la circa 43 lei/MWh„, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, IMM, Industrie, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s