135 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și SUA

126871_1Ambasada României în Statele Unite ale Americii anunță că, la data de 1 decembrie 2015, Camera Reprezentanților SUA a adoptat rezoluția prin care este celebrată împlinirea a 135 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Statele Unite ale Americii.

Potrivit documentului, Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii are un rol semnificativ în promovarea securității transatlantice și regionale și în încurajarea schimburilor comerciale și culturale, precum și în dezvoltarea oportunităților de investiții și comerț.

Rezoluția subliniază angajamentul pe care România îl are în cadrul NATO, precum și rolul cheie ca aliat în Alianța Nord Atlantică prin intermediul bazei Deveselu, un reper important al apărării împotriva rachetelor balistice, atât pentru Europa, cât și pentru Statele Unite. Documentul mai evidențiază şi angajamentul României alături de comunitatea internațională în efortul de combatere a terorismului la nivel mondial, în Afganistan și Irak.

De asemenea, rezoluția scoate în evidență rolul important jucat de comunitatea româno-americană în crearea unui parteneriat puternic și de durată între cele două țări, continuând să fie angajată în extinderea și consolidarea relațiilor dintre România și Statele Unite.

Acest articol a fost publicat în Eveniment, International, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s